ALLT OM Webb Design

ALLT OM Webb Design

Om du bähover hjälp med hemsida kontakta oss

suppliers-bg-homehttp://webdesignledger.com/

Ladda ner WordPress

Det är gratis att ladda ner WordPress. Klicka här för att ladda ner den senaste versionen av WordPress, programmet är gratis!
Denna länk kommer att öppna sig och du kommer att ladda ner WordPress https://sv.wordpress.org/wordpress-4.1-sv_SE.zip

Installera WordPress

Enklare beskrivning för amatörer än den här finns inte! Så här installerar du wordpress på webbhotell.

För att installera WordPress behöver du ett utrymme på en server. Förslagsvis använder använder du ett webbhotell som erbjuder OneClickInstaller om du är osäker på hur du installerar WordPress. Ex erbjuder Wopsa.se OneClickInstaller, då behöver du bara välja att WordPress ska installeras på din server(webbhotell) och sedan sköter deras dator jobbet och du behöver bara logga in för att börja blogga eller designa din hemsida! :)


För att installera WordPress behöver du även ett FTP program. Filezilla är gratis och det gör jobbet enkelt för dig. Du laddar ner det gratis på Download.com.

Senare i guiden kommer du att ladda ner WordPress på din dator, då måste du öppna filen i ett program som heter Winrar. Det laddar du också ner gratis på Download.com.

Det sista du behöver skaffa är själva programmet WordPress. Finns kostnadsfritt att ladda ner ifrån WordPress.org.

Ok. Då börjar vi installera wordpress! :D

Steg 1. Du har med hjälp av Winrar extraherat filen som du laddade ner ifrån wordpress genom att ha högerklickat på den.

Du har även köpt domänen ifrån One och fått ett mail ifrån dom med Åtkomst information. Det innehåller teknisk information och flera användarnamn och lösenord för ex FTP, MySQL och PhpMyAdmin.

Steg 2. Öppna upp programmet Filezilla och klicka på Arkiv – >Platshanteraren

Öppna även mailet ifrån One.

I Filezilla ska du nu skriva in Värd. Där skriver du det One kallar för ”Host” under FTP. Fyll också i användarnamn och lösenordet som du själv valt.

Steg 3. I mappen med WordPress finns en fil som heter ”WP-Config-sample, högerklicka på den och öppna den med programmet anteckningar. Du kan radera all text ifrån ordet Baskonfiguration till @package WordPress.

Nu ska vi föra in mer information ifrån ditt mail. Läs texten i dokumentet och hitta där det står ‘ange_databasnamn’. Där ska vi skriva i det One kallar databas under MySQL.
Sedan står det ‘ange_databasanvandare’, där skriver vi in det som står som användarnamn under MySQL.
‘ange_databaslosenord’ Är nästa fras som ska bytas ut är att du ska fylla i lösenordet som anges under MySQL. Det sista vi gör är att vi byter ut texten ‘localhost ‘ till det som heter Host/värd under MySQL i mailet.

Lite längre ner i dokumentet står där några rader som alla börjar på ”Define”. Radera hela meningarna och alla rader där.

Gå sedan in på denna länk https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/ och ersätt raderna du nyss tog bort med denna text.
Spara sedan textfilen och döp sedan om den till wp-config.php.

Steg 4. Nu ska vi ladda upp filerna till din server. Du är redan inloggad i Filezilla(Steg 2).

I den högra stora rutan på Filezilla står där ”Listning av tomma kataloger”. Gå in på filen där du har alla wordpressfiler och dra över dom till det tomma utrymmet på Filezilla! Dra alltså inte över mappen ”wordpress” utan innehållet i den!

Steg 5. Gå sedan in på www.dindomän.se. KLAR det var väl inte så svårt att installera wordpress!? :D

För att logga in på din administrationspanel i framtiden går du in på www.dindomän.se/wp-admin.

www.pdf24.org    Skicka artikeln som PDF   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *